انتحاری در بزرگترین مسجد شعيه گان در قندهار، اقلیت قومی هزاره هدف قرار گرفت
در دو انفجار دوگانه ۴۰ تن کشته بر جای گذاشت، افغان وتنس تصاویر هاي فلم برداري مخفي از حمله را تجزیه و تحلیل می کند
15 Oct 2021
هشدار: این مقاله حاوی پیوندهایی مطالب بسیار گرافیکی دارد.
در ١۵ اکتوبر ٢٠٢١ در ساعت۴۲:۱۲ بامداد، بر اساس گزارش ها بیش از ٤٠ نفر کشته و ده ها نفر دیگر زخمی شدند، زیرا دو انفجار در بزرگترین مسجد شعيه گان در قندهار در مسجد جامع فاطمه یا مسجد بی بی فاطيمه واقع در ناحیه 1 پلیس واقع شده است.
مسجد فاطمه به عنوان بزرگترین مسجد شعيه گان در شهر قندهار، عمدتاً با حضور اقلیت قومی هزاره حضور پيدا ميكند، سومین گروه قومی بزرگ کشور که سال ها در افغانستان و ملك همسایه پاکستان با تبعیض و آزار و اذیت مواجه بوده اند.
داعش خراسان در بیانیه ای که توسط خبرگزاری اعماق منتشر شد مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، این گروه اظهار داشت که دو جنگجوی دولت اسلامی انس الخراسانی و ابوعلی البلوشی پس از تیراندازی به نگهبانان از دروازه امنیتی مسجد وارد شده بودند، و سپس اقدام به منفجر کردن خود در میان نماز گزارانی کردند که مشغول نماز جمعه بودند.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر و ويديو از توئیتر، محققان افغان وتنس توانستند وجود دو محل انفجار جداگانه را تأیید کنند، یکی در داخل محوطه نماز و دیگری در دروازه اصلی همانطور که در شکل های زیر نشان داده شده است.
تصاویر دوربین های مخفي که یک روز پس از حمله در توییتر منتشر شد، نشان می دهد که دو مهاجم در مقابل دروازه اصلی فير می کنند، و مکان دقیق دو انفجار انتحاری را تأیید می کنند ورودی مسجد و نمازخانه اصلی، حمله از شروع تیراندازی در ورودی تا انفجار دوم فقط ٢۴ ثانیه طول كشید.
تحقيق گران استخبارات منبع باز افغان وتنس از تصاوير كمرهايي مخفي برای ارائه بازسازی حمله استفاده کرده اند.
انتحاری در مسجد قندهار تنها یک هفته پس از حمله مشابه دیگری که داعش خراسان ادعا کرد بر نمازگزاران شعيه در مسجدی در شمال شهر قندوز رخ داد. در این حمله بیش از ٥٠ نفر کشته و ١٠٠ نفر زخمی شدند.
پس از حمله در قندهار عاجلأ بعد از ان مسجد فاطمه در شبکه های اجتماعی اقدام صادر کرد و از پیروانان خود خواستن تا برای مجروحان خون اهدا کنند. به گفته یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه، حداقل ١٥ آمبولانس پس از آن در محل حادثه حضور داشتند.
یک منبع محلی در توییتر گزارش داد، كه دو هواپیمای بار بری ایرانی با کارگران طيبي و کمک هایي غذایی در ١٨ اکتوبر در قندهار فرود آمدند، تا به قربانیان حمله به مسجد شعیه گان از جمله انتقال شدیدترین مجروحان به شفاخانه های ایران کمک و تداوي کنند بخاطر تجهیزات ناکافی در ولایت قندهار، گفته می شود که کمک های ارائه شده از سوی ایران شامل چندین تن دوا و غذا با توافق با طالبان بوده است.
داعش خراسانی که مخالف حاکمان طالبان کشور استند در گذشته حملات متعددی را در افغانستان انجام داده است، و نیروهای امنیتی افغانستان، سیاستمداران و وزارتخانه های افغان، اقلیتهای مذهبی از جمله شعيه گان و سیکها، مكتب هايي دخترانه، شفخانه ها و حتی یک زایشگاه را هدف قرار داده اند. آنها همچنین طالبان را هدف قرار داده اند، و همچنین نیروهای ایالات متحده و ناتو و اداره های بین المللی از جمله سازمان های کمک رسانی را همچنان هدف قرار داده اند.
افغان وتنس به نظارتی فعالیت هاي آنها در ولایات سراسر کشور ادامه می دهد.